Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها، سمیه محرمی: پیچاندن پیچ رادیو اول داستان است همان جایی که دیگر نه رنگی هست و نه تصویری فقط صداست و کلمه، دنیایی که بیش از حقیقت است و اجازه می‌دهد تو رویاهایت را تصور کنی و شخصیت‌ها را بر اساس آرزوها و امیال خود تصور کنی.

در دنیای صداها در زنجان برنامه‌ای وجود دارد که متفاوت از سایرین است، اینجا برنامه کسانی است که می‌خواهند ثابت کنند اگر محدودیت‌هایشان را نادیده نگیری دنیایی از استعداد و توانایی از آنها نمایان می‌شود، یک برنامه رادویی که برای فعالیت و تولید محتوای خود از ظریفت توانیاب‌ها استفاده کرده و اعضای این مجموعه هر کدام فارغ از معلولیت‌ها برای مطالبه‌گری و تولید محتوا وارد میدان شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت گفت‌و‌گویی با مجید اوجاقلو تهیه کننده «رادیو من» داریم تا نظرات و تجارب و مشکلاتش را در مورد این برنامه جویا شویم که در ذیل می‌خوانید.

 

فارس: خودتون رو معرفی بفرمایید.

تهیه کننده برنامه رادیو من: «مجید اوجاقلو» هستم تهیه‌کننده رادیو از سال ۱۳۹۰ در رادیو مشغول به کار شدم و تجربه فعالیت در رادیو جوان، رادیو ایران، فرهنگ و زنجان را دارم.

 

فارس: در مورد برنامه رادیو من توضیح بدهید و بفرمایید چرا این برنامه رو منحصر به فرد می‌دانید؟

اوجاقلو: این برنامه برای نخستین بار است منحصرا توسط خود توانیاب‌ها برای معلولان تهیه و تولید می‌شود و آنچه که این برنامه را منحصر به فرد کرده این است که به جز بنده به عنوان تهیه‌کننده برنامه بقیه عوامل معلول بوده و هر فرد بر اساس استعداد و توانایی خود در تهیه این برنامه همراهی می‌کند.

در این برنامه از نویسندگان، گزارشگران، نوازنده تیتراژ و ... همه افراد توانیاب بوده و در جریان همین برنامه آموزش دیده‌اند که می‌شود، در کنار ریسک‌پذیری بالا توفیق لازم را کسب کرد.

فارس: برنامه شما برنامه‌ای است برنامه‌ها موضوعی برای معلولان است که سالیان سال در حال پخش است، چرا برنامه خودتون را منحصر به فرد می‌دانید؟

اوجاقلو: معمولا در رسانه از توانیاب‌ها استفاده می‌شود اما نهایتا یک یا چند نفر البته در روزهای خاصی در سال، اما این برنامه همه عوامل خود را از بین توانیاب‌ها برگزیده و به صورت مستمر به مطالبه‌گری برای توانیاب‌ها می‌پردازد که این خلاقیت خود را مدیون مدیر کل صدا و سیما بوده که با حمایت خود این بستر را فراهم کرده است.

خوشبختانه در استان فضا و بستر برای حمایت از معلولان بسیار مساعد است و اگر حمایت نمی‌شد شکل‌گیری این قبیل برنامه‌ها سخت بود.

 

فارس: بازخورد مخاطبان از برنامه و استقبال توانیاب‌ها و مدیران از این برنامه را در چه حدی می‌دانید؟

تهیه کننده رادیو: همین که این برنامه مدتی است با این شرایط پخش می‌شود و شنونده دارد و اینکه بازخورد مثبتی از پخش این برنامه دریافت می‌کنیم یعنی موفق بوده است در بسیاری از موارد مخاطبان ما این برنامه را تولید می‌کنند یعنی بسیاری از آیتم‌ها توسط مخاطبان تولید و ارسال می‌شود.

ما در بین مخاطبان بازیگر سینما و تلویزیون الیکا عبدالرزاقی که خود جزو توانیاب‌ها است را داریم که بارها روی آنتن برنامه بودند و همچنین از بنیاد جهانی سندروم دان نیز مهمان این برنامه بودند که نشان می‌دهد این برنامه توانسته به حدی از موفقیت دست پیدا کند که بتوان نمره قبولی به آن داد هر چند که جا برای بهتر شدن نیز دارد.

فارس: توجه به مطالبات معلولان در برنامه شما به چه صورت است؟

اوجاقلو: این برنامه مستمر است و سعی داریم همواره در آن یک مطالبه‌گری داشته باشیم و برای این موضوع از بند قوانین معلولان استفاده می‌شود، البته این مطالبه تنها ویژه مسؤولان نبوده و سعی می‌شود فرهنگ رعایت حقوق معلولان توسط آحاد مردم نهادینه شود، یکی از همین رویکردها حذف برخی لغات از دایره لغات مردم است برای نمونه به کارگیری دو کلمه سالم و ناسالم برای تفکیک اقشار جامعه و همچنین معلول برای افراد تواناب است.

آنچه که در این میان حائر اهمیت است، می‌توان گفت دیگر این برنامه با معلولان برای معلولان نیست چون توسط خودشان تولید می‌شود و برنامه توانیاب‌ها برای توانیاب‌ها است.

 

فارس: چند توانیاب در ساخت این برنامه مشارکت دارند؟

تهیه کننده رادیو: برنامه رادیو من در هر قسمت توسط پنج نفر تهیه می‌شود، ولی ۲۲ نفر به صورت کار درمانی با این مجموعه همکاری دارند، در این برنامه مطالبه‌گری، حضور کارشناس، روانشناسان، آموزش و تحلیل و بررسی مبلمان شهری تا نگاه جامعه مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد، خوشبختانه در صدا و سیمای زنجان تا حدی زیادی مبلمان رعایت شده اما در شهر متاسفانه مشکلات متعددی برای معلولان دیده می‌شود.

در بین همکاران این برنامه دارنده مدال نقره مسابقات بوچیای آسیا، خانم گل بسکتبال، عضو تیم ملی دو و میدانی و ... دیده می‌شود که نشان از توانایی این قشر در حوزه‌های مختلف است.

 

فارس: در مورد نحوه پخش این برنامه توضیح دهید؟

اوجاقلو: پخش به صورت زنده جمعه‌ها از ساعت ۱۸ انجام می‌شود و در فضای مجازی و توسط خود معلولان در حال پخش است و از سایر استان‌ها نیز شنونده این برنامه هستند و برای این برنامه آیتم تولید کرده و ارسال می‌کنند.

 

فارس: استقبال مدیران و مسؤولان از برنامه شما به چه میزان است؟

تهیه کننده برنامه رادیو من: استقبال و حمایت مدیر کل صدا و سیما قابل توجه است و مدیر کل بهزیستی استان زنجان و هم کارشناسان این اداره، بارها مهمان این برنامه بودند، اما دسترسی به سایر مدیران پایین است، مشکلاتی هم وجود دارد که نیاز به حمایت داریم.

درخواست توانیاب‌ها دیدار با استاندار است تا بتوانند قوانین مربوط به خود را پیگیری کنند، همچنین از شهردار خیلی گله وجود دارد که باید این دستگاه ارتباط خود را با توانیاب‌ها افزایش دهد.

فارس: آیا برنامه‌ای برای توسعه این برنامه و انتقال آن به بخش سیما دارید؟

اوجاقلو: قرار است مستند تلویزیونی این برنامه ساخته شود و در حال تدارک مستند پشت صحنه این برنامه هستیم اما برای رفتن به سمت تصویر شرایط یک باره میسر نمی‌شود و باید بستر آن را ایجاد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مناسب‌سازی فیزیکی و فرهنگی دو موضوع مهم در حوزه توانیابی است که باید توسط مسؤولان و مدیران ذی ربط مورد توجه و تاکید قرار گیرد، برای اینکه افرادی که می‌خواهند فارغ از معلولیتشان در جامعه حضور داشته باشند در وهله نخست باید مناسب‌سازی فیزیکی اتفاق بیفتد تا این قشر بتوانند در جامعه حضوری مفید و موثر داشته باشند.

انتهای پیام/73009

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز رادیو من توانیاب زنجان تهیه کننده رادیو برنامه رادیو من توانیاب ها برای معلولان تهیه کننده مطالبه گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد

مدیر شبکه رادیویی ایران در مراسم تجلیل از برنامه سازان نوروز و رمضان این شبکه اعلام کرد: برنامه «سال مبارک» که ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بوده است در بین ویژه برنامه‌های تحویل سال دیگر شبکه‌های رادیویی بیشترین امتیاز را کسب کرده است.

 آذرمکان ضمن قدردانی از زحمات برنامه سازان تصریح کرد: رادیو ایران در برنامه «سال مبارک» با ۱۳ ساعت برنامه زنده طولانی‌ترین برنامه را بین شبکه‌های رادیویی تولید کرد و این در حالی است که طبق ارزیابی مرکز نظارت و ارزیابی صدا و سیما رادیو ایران، بالاترین نمره را در معاونت صدا کسب کرد.

 وی با اشاره به سختی برنامه سازی در ماه مبارک رمضان افزود: ویژه برنامه‌های سحر و افطار این شبکه رادیویی نیز با تلاش و کوشش و همدلی برنامه سازان برنامه‌هایی قابل توجه و استاندارد ارزیابی شده است که شایسته تقدیر می‌باشد.

 مدیر رادیو ایران با اشاره به برنامه «شهر رمضان» نیز گفت برای اولین بار در ماه مبارک رمضان با همکاری و هم افزایی شهرداری تهران ویژه برنامه‌ای شاد در شب‌های رمضان در بوستان لاله تهیه شد که با استقبال مردم تهران در آن بوستان و همه شنوندگان در سراسر کشور مواجه شد.

 مهدی رستمی مدیر گروه معارف و تاریخ رادیو ایران، به تجربه برنامه سحرگاهی و ایجاد موقعیت برای مخاطبان که طرح جدیدی بود اشاره کرد و افزود: برنامه «قرار بی قراران و قرار آسمانی» هر دو با تمرکز به بندگی به روی آنتن رفت.

 وی هدف این برنامه‌ها را معرفت‌افزایی و ایجاد لحظه‌ها و خاطره‌های به یادماندنی و تاثیرگذار برای شنوندگان توصیف کرد.

 یدالله گودرزی مدیر گروه فرهنگ و تمدن، به توجه رادیو ایران به موضوع هم افزایی اشاره کرد و گفت بعد از طرح هفته‌های ایرانی در این شبکه موضوع هم افزایی در برنامه‌های شبکه پر رنگ‌تر شد.

مرضیه محمودی مدیر گروه دانش و اقتصاد رادیو ایران نیزحضور ایرانیاران را در ویژه برنامه تحویل سال «سال مبارک» اقدام رسانه‌ای مناسبی دانست و افزود: گزارش‌های ایرانیاران از سراسر ایران، حضور پیشکسوتانی مثل عذرا وکیلی، فاطمه نیرومند و علیرضا جاویدنیا و میزبانی رادیو ایران از سایر شبکه‌های رادیویی سال را مبارک کرد.

 غلامحسین طالبی مدیر طرح و برنامه رادیو ایران نیز به استقبال بی نظیر از پویش «دلنامه» در راستای همدلی با کودکان و مادران غزه اشاره کرد.

 در پایان این نشست دکتر مهدی آذرمکان مدیر شبکه رادیویی ایران با اهداء لوح تقدیر و هدیه نقدی از تلاش‌های برنامه سازان ویژه برنامه‌های تحویل سال و ماه مبارک رمضان قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • برنامه «خط اول» از رادیو ورزش
  • برنامه‌های امروز رادیو ارومیه هشتم اردیبهشت